Open sollicitatie

Gepubliceerd op 4 juli 2021 om 11:55

Soms lopen dingen anders dan je wilt, maar een keuze heb je altijd. Ik ben iemand die kijkt naar haar eigen aandeel. Wat kan ik doen, anders doen en waar heb ik invloed op. Sinds 1 mei ben ik begonnen met een nieuwe baan. In het begin leek het allemaal geweldig. De mensen waren aardig en de werkzaamheden leken me een leuke uitdaging en goed bij me te passen.

 

Moe & onrustig
Na drie weken inwerken begon ik me moe en onrustig te voelen en ik probeerde bij mezelf terug te komen. Wat is er aan de hand, waarom voel ik me zoals ik me voel? Ik ging praten met mijn leidinggevende en zij gaf ook aan dat ze zag dat ik niet blij werd van wat ik deed. 
En ik dacht kijk ik steeds boos of zo? Maar dat was het niet. De glimlach was er niet meer. Ik zei dat ik het nog wel een kans wilde geven en het gevoel wilde hebben dat ik alles gedaan en geprobeerd had en dat was goed. Na twee weken waarin ik meer en meer terug ging naar mijn gevoel merkte ik dat ik steeds beter kon voelen. Wat wil ik en waar word ik blij van. Niet langer mezelf dwingen om te doen wat moet. De eerste stap was gezet. In het weekend met meer tijd om na te denken en te voelen besloot ik, dit wil ik niet. Dit past niet bij mij. Toen het eenmaal gezegd was, heb ik niet meer getwijfeld. Het was goed zo. Ik heb me altijd aangepast en gedaan wat verwacht werd en dat kan en wil ik niet meer. Ik wil met een glimlach aan het werk zijn en doen waar ik goed in ben. Fouten maken mag. En nu, nu is het solliciteren en uitkijken naar en de situatie nemen zoals die is. Ik heb weer een belangrijke les geleerd. Kijk of wat je doet, je doet glimlachen. Zeg wat je denkt en voelt. Voel ook echt wat je voelt en handel daar ook naar.  

 

Trouw zijn aan jezelf 
Een collega zei: "Je betrekt het zo op jezelf " en ja ik gaf mezelf de schuld. Net als vroeger toen ik nog een kind was en mijn moeder weer eens dagenlang in een boze bui was. Ik heb iets fout gedaan, het niet gezien. Ik ben niet goed genoeg, ik kan het niet, maar niet meer. Waar meer mensen zijn hebben ze allemaal een aandeel. Niet alles is mijn “schuld”, ik kan dan alleen maar kijken naar wat goed is voor mij. Lieve (ex)collega’s dank je voor de fijne gesprekken. Ze hebben mij geholpen om duidelijk te krijgen wat er in mijn hoofd ronddoolde. Het gaat jullie goed. Veel plezier op jullie levensreis. Ik ga verder met de mijne. Als dat is even terug komen op mijn "oude plek" voor mezelf en om hen uit de brand te helpen, waarom niet? Dat voelt als thuiskomen, als een studente die op kamers is geweest maar toch even terug gaat naar pap & mam. Familie, je wordt erin geboren, of je kiest ze uit.

Kansen & mogelijkheden
Ik ben niet boos op mezelf of op anderen. Ik zie kansen en mogelijkheden en loop met een glimlach verder. Die koffer met lessen neem ik mee. Alles waar je nog niet je les uit geleerd hebt, komt opnieuw op je pad. Mijn droombaan komt er en of dat nu een eigen bedrijf is, of niet…... Ik wil eindelijk gaan doen, waar ik blij van word en goed in ben. 

Mijn droom
Werken als professional organizer, dat wil ik. Mijn dagen vullen met zaken die mij energie geven en mijn levensvreugde doen stromen. Ik hou van plannen, vooruit denken, organiseren, creatief bezig zijn en denken in oplossingen. Ik heb een hekel aan een wiel uitvinden dat er al is en tijd besteden aan in mijn ogen nutteloze zaken. Voor mij moeten dingen logisch zijn en zin hebben. Ik ben een professional organizer in hart en nieren en die auto met logo komt er echt wel. Dat voel ik. Nee zeggen tegen het één is ja zeggen tegen iets anders. Belangrijk voor mij is zichtbaar zijn. Zicht hebben op wie ik ben en wat ik wil. Als klein meisje en als vrouw ben ik jarenlang stil en het liefst onzichtbaar geweest. Ik wilde vooral rust en er niet zijn. Nu ben ik zo anders. Ik wil een stem hebben, zichtbaar zijn en mezelf kennen en doen waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

 

The Why Girl
Ik hoorde gisteren toevallig via youtube een uitzending van Zarayda Groenhart (The Why Girl) en zij is voor mij nu een inspirator. Laat jezelf zien en ga voor wat jou gelukkig maakt. Dat wil en dat ga ik doen. Het is lastig om jezelf echt te laten zien met al je kwetsbaarheden, talenten, mogelijkheden en onmogelijkheden. Ik denk dat je andere mensen ontmoet om iets over jezelf te leren. Ik ben door Ilona Visker attent gemaakt op Zarayda Goedhart en nu ik haar filmpjes bekijk weet ik dat ik op de goede weg ben en altijd al was. 

Solliciteren
Ik solliciteer nu naar een plekje op deze wereld waar ik helemaal mezelf kan, mag en durf te zijn en waar ik ook weet en voel wie ik ben. Ik ben er nog niet, heb een hele lange reis afgelegd en hoef ook nog niet op mijn eindbestemming te zijn… Maar ik ben in beweging en groei en dat is voor nu het belangrijkste. 

Zichtbaarheid
Zichtbaar hebben voor mezelf wie ik ben, wat ik kan en waar ik blij van word. Als ik dat helder heb, kan ik ook mensen aantrekken die ik wil aantrekken en op die manier ook mijn ideale klanten vinden. "Het belangrijkste wat je kunt doen in het leven is gelukkig zijn met wat je doet en zoveel mogelijk leuke dingen doen". De woorden van Zarayda, dank je, ik zal vanaf nu nog vaak naar je luisteren en me laten inspireren. 

 

De kern
Worden wie ik diep in mijn hart altijd al geweest ben. Iedereen raakt zichzelf kwijt in zijn kinderjaren en het kost een heleboel tijd en inzichten om terug te komen bij wie je vanuit je innerlijke kern bent en altijd al was.

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.