Professional Organizing = Heel gewoon

Gepubliceerd op 3 maart 2021 om 19:04

Ik merk als ik bij mijn klanten kom, ze een bepaalde gene hebben. De uitspraak die ik al een paar keer gehoord heb is: “Dat zou ik toch zelf moeten kunnen, of moeten doen!” Het is blijkbaar nog niet heel gewoon om een professional organizer in te huren als je graag je woning opgeruimd en smaakvol ingericht wilt hebben. 

Soms bewaar je ongemerkt in de loop der jaren zoveel spullen dat je opeens ontdekt dat het wel heel veel is geworden. Je zolder of schuur staat zo vol en je weet niet eens meer wat er allemaal staat. Maar je bent bang om iets waardevols weg te gooien en je hebt geen zin om eraan te beginnen. Ik doe gewoon de deur dicht is dan een uitspraak die ik hoor. Maar het is er wel, ook in je hoofd! 

Je hebt een gezin, een baan, hobby’s en je wilt tijd doorbrengen met je gezin, familie en vrienden. Ik snap best dat je dan geen tijd en energie wilt besteden aan het ontspullen en opnieuw indelen van je kasten of kamers. En waarom zou je al die ballen zelf in de lucht moeten houden? In deze tijd waar alles snel gaat en je zo vaak zegt: “Och! ik had dat nog moeten of willen doen!”. Hoe vaak denk je wel niet: “Wat vliegt de tijd!”

Dan is het toch jammer om de tijd die je ook aan je kinderen, familie, hobby’s kunt besteden, te gebruiken om je kasten en kamers logisch en functioneel in te delen? Je verontschuldigt je toch ook niet als je een pizza  thuis laat bezorgen? Of als je in een restaurant gaat eten, omdat je geen zin of tijd had om te koken? Het zou raar zijn als je in een winkel gaat uitleggen waarom je een trui koopt en hem niet zelf gebreid hebt.  

Je hoeft niet alles zelf en alleen te doen. De professional organizer is volgens Wikipedia het beroep van de toekomst. Wij zijn er niet voor niets… 

Vroeger was het een luxe als je een schoonmaakster had, dat was ook iets dat je toch zelf kon doen? Maar dat is achterhaald en nu al heel gewoon. 

Straks ben ik ook geen luxe meer, maar “heel gewoon

 

 

Volg mij ook op social media

https://www.facebook.com/Ellie.Jelsema

https://www.instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

 

hulp bij opruimen

Reactie plaatsen

Reacties

Marieke
3 jaar geleden

Mooi geschreven Ellie, en heel herkenbaar. Je knipt je eigen haar niet als je het goed wilt laten doen, of tegelt zelf niet de badkamer als je geen twee rechterhanden hebt :-)