Verandering & Meebewegen

Gepubliceerd op 10 maart 2024 om 15:46

Een paar dagen geleden heb ik een koffie en theehoek in mijn keuken gemaakt. Het ziet er mooi uit, de kleuren spreken en de koffie en thee is makkelijk gezet. De volgende dag bedenk ik me dat het toch handiger is om de kopjes op een plank erboven te zetten, maar de blikjes staan er zo mooi. Ik twijfel en zet een paar kopjes op het dienblad en laat het verder staan zoals het is.


Vandaag zie ik het opnieuw en ik haal blikjes weg en zet ze op een andere plek. De bekers en mokken plaats ik op de plank. Het ziet er nu ook heel mooi uit. En het is handiger… Ik ben uiteindelijk zeer blij met het eindresultaat en het brengt me tijdens het neerzetten op een woord verandering”. Veranderingen, daar zijn de meeste mensen een beetje bang voor… Wat als het tegenvalt, niet leuk is, ik spijt krijg…
Voor mij was het een goede beslissing. De mooie bekers die achter een gesloten deurtje stonden staan nu in het zicht. Ze brengen een glimlach op mijn gezicht als ik ze zie. En de blikjes? Die hebben ook hun plekje weer gevonden… Gezellig naast elkaar op de kast. Zo zie je maar weer, van het een komt het ander…. En in beweging zijn is altijd goed!


Verandering, het is spannend en nieuw. De meeste mensen houden niet van veranderingen… Dat kastje staat daar altijd al, zeggen ze dan. Ik kan niet anders dan veranderen. Mijn huis ziet er nooit een half jaar hetzelfde uit. Als ik merk dat iets niet werkt, dat het beter of mooier kan, dan pas ik het aan. Soms blijkt later dat het niet de juiste beslissing was en dan verander ik het weer.


Jaren geleden toen ik bang was om verkeerde keuzes te maken, zei iemand tegen mij: “Neem een beslissing en als later blijkt dat het niet de juiste was, dan pas je het weer aan”. Ik vond dat zo’n opluchting… “Fouten” maken mag. Je neemt een beslissing die in die situatie de beste lijkt, maar soms blijkt later dat het niet de juiste beslissing was. Dan kun je het altijd weer aanpassen. Situaties en mensen veranderen. Het is zaak om mee te bewegen en beslissingen aan te passen. Het helpt je ook om beslissingen te durven nemen. De stap te wagen en niet zo bang te zijn om verkeerde beslissingen te nemen, want “fouten” maken mag. Zie het als leermomenten die jou maken tot wie je vandaag bent.


Meebewegen en doen wat goed voelt voor jou. Het een brengt het ander teweeg. Het zet iets in beweging… Ga mee in de flow en beweeg mee. Het brengt je soms op plekken en in situaties die je niet van tevoren had kunnen bedenken. Nu ben ik heel benieuwd of ik voor jou die motor kan zijn die jou in beweging zet…We gaan het zien! Ik denk van wel, nu jij nog!

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.