De Ideale Klant

Gepubliceerd op 17 maart 2021 om 07:00

Mijn klant wist niet of het positief of negatief was dat ik zei: “Jij bent mijn ideale klant”. Voor mij was het ideaal omdat het een grote ruimte was en ik meerdere dingen mocht doen. Ik kon me helemaal gaan uitleven en kreeg heel erg de vrije hand. Wat is idealer dan dat? Ik legde uit dat een klant voor mij ideaal is, als de klus hetgeen is wat ik het liefst doe. Het heeft niets te maken met de hoeveelheid spullen die een klant heeft. De werkzaamheden die een professional organizer kan doen zijn zo divers, zoals het uitzoeken en ordenen van de administratie, het inrichten van een (thuis)werkplek, of helpen met ontspullen en inpakken bij een verhuizing. Maar iedereen heeft zo zijn voorkeuren en idealen en heeft klussen die hij/zij het liefst doet.

Wat ook ideaal was, was dat de klant aangaf hoe hij zich voelde. Goed communiceerde. Tijdens het werken gaf de klant een paar keer aan even een adempauze nodig te hebben en dat mocht natuurlijk. De klant nam even afstand en een moment voor zichzelf. Het was mooi om te zien dat mijn klant zichzelf iedere keer snel herpakte en weer verder ging. Het is ook niet niks om in een paar uur tijd zoveel spullen voorbij te zien komen en herinneringen te krijgen. Soms heeft een lege beker een heel verhaal en roept het zoveel herinneringen op. Ook dat zal een plekje moeten krijgen, net als die beker in de lade gekregen heeft. Het is zo mooi om een keuken te zien te veranderen en de klant ook.

Met een glimlach reed ik die middag nadat de klus geklaard was naar huis. Mijn droomklus gedaan, mijn ideale klant tevreden en ik ook. Nog nooit ben ik met zo’n brede glimlach naar huis gereden na een dag hard “werken”. Is het werken? Als je doet wat je graag doet? Zo voelde het tenminste niet. Ik had iets moois neergezet en dat stemde me blij. De lades, kastjes en het aanrecht opnieuw ingedeeld en ook nog een koffie en theehoek gemaakt. De bijkeuken functioneel ingericht en de garage wat leger gemaakt, zodat niets het sporten kan tegenhouden.

Tijdens mijn opleiding voor professional organizer moest ik gaan nadenken over mijn ideale klant. Ik kan nu zeggen dat ik mijn ideale klant en klus heb mogen ervaren. En ik hoop dat er nog vele volgen. Ook heb ik niet één, maar wel drie ideale klanten en jij kunt er één van worden …

Bel jij mij?

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.