Slagroom op de Taart

Gepubliceerd op 21 maart 2021 om 07:00

Als je het met een glimlach doet, zit je goed. Dat is het advies dat ik mezelf geef, als ik even niet weet of ik het wel of niet moet gaan doen. Het is een soort van graadmeter voor me geworden. Vroeger twijfelde ik altijd heel veel en had de mening van vriendinnen nodig om te weten wat ik nou moest gaan doen, of juist moest laten. Maar nu weet ik dat ik goed zit, als ik het met een glimlach doe.

Ook met spullen in je huis werkt het zo. Word je er blij van of niet? Wil je het houden, of kan het weg? Als het teveel wordt in je huis en de spullen stapelen zich op, dan staat het huilen je vaak nader dan het lachen. Het bepalen wat wel of niet weg kan is een lastige. Bedenk wat het met je doet als je er naar kijkt.. Glimlach je?
Als je het item ziet en je mondhoeken krullen omhoog… zit je goed, dan is het een blijvertje. Zelfs met de mensen in je leven werkt het zo. Als je ze niet ziet, maar aan ze denkt met een glimlach… Ook dan zit je goed.

Het weten en goed zitten, dat is vaak een lastige. Soms heb je daar de mening van iemand anders voor nodig, familie, een geliefde of een vriend. Als je het overzicht in je leven bent kwijtgeraakt kan een organizer je helpen om dat weer terug te krijgen door het aanbrengen van structuur in spullen, taken en tijd. Een professional organizer kan je helpen beslissingen te nemen, je aan het denken zetten. Als zij goed zit, glimlach je…. En kun je er iets mee gaan doen.
Glimlach jij nu? Dan zit ik goed met mijn blog.

Aan het eind zat ik heel erg te dubben … Wat wordt de titel van deze blog. “Zit je goed?", of toch “De glimlach”. Wat nodigt uit tot lezen, maakt dat je er even voor gaat zitten? En brengt als slagroom op de taart een glimlach op het gezicht als het uitgelezen is?

Het is mij nu duidelijk welke van de twee het is geworden … Glimlach je?

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.