11 Regels voor een (thuis)werkplek & werkgeluk

Gepubliceerd op 19 april 2021 om 06:29

 

 1. Zorg voor een leeg en opgeruimd bureau, het is een werkplek geen opslagplek. Het enige dat op mijn bureau ligt, is hetgeen waar ik op dat moment aan werk.  Gebruik in lades kleine bakjes zodat niet alles door elkaar ligt. 
 2. Koop een fijne bureaustoel.
 3. Zorg voor goede verlichting, ook een bureaulamp is geen overbodige luxe.
 4. Maak een kast die je alleen voor je werkspullen gebruikt. Ik heb smalle boekenkast neergezet en daar liggen alleen kantoorspullen in. In een  karretje op wielen bewaar ik al mijn schrijfspullen zoals pennen, nietjes, perforator. Zo ligt het niet in de weg op mijn bureau en ik zie in één oogopslag waar het ligt en kan ik het zo pakken en terug leggen.
 5. Koop kantoorspullen in je favoriete kleur (nietjestang, perforator, plakbanderolhouder, e.d.). Op die manier voelt het meer als van jou en het geeft een fijn gevoel als je er naar kijkt.
 6. Gebruik brievenbakjes om papieren of lijstjes in te bewaren die je vaak even moet pakken.
 7. Zorg voor een goede koptelefoon. Dit is vooral handig als je in een online overleg zit en de rest van het gezin hoeft niet mee te luisteren. Voor als ik me echt wil concentreren en in stilte wil werken, heb ik een noise cancelling koptelefoon. Vaak kun je dat soort items via je werkgever wel aanschaffen, vraag ernaar!
 8. Neem voldoende pauzes. Sta na elk werkuur even op. 
 9. In de middagpauze een wandeling maken in de buitenlucht. Ga niet achter je bureau eten, maar aan de eettafel.
 10. Voeg persoonlijke spullen toe aan je werkplek. Maak je werkplek gezellig met leuke spullen, een mooie agenda, notitieblok en een fijne pen. Zet ook wat persoonlijke items neer. Een mooie foto van je geliefde, je kinderen of je huisdier. Iets wat je doet glimlachen als je er naar kijkt. Ik heb bijvoorbeeld mijn certificaat van mijn opleiding aan de muur gehangen en een paar mooie kaartjes met motiverende spreuken in mijn lievelingskleuren.
 11. Geef alles een vaste plek, leg het daar ook terug. Zorg dat je je werkplek elke dag aan het einde van de werkdag weer opruimt, dan kan de nieuwe werkdag fris en opgeruimd beginnen. 

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.