Wat mijn thuis is

Gepubliceerd op 25 mei 2024 om 11:30

THUIS 

Was het vroeger bij mij thuis gezellig, opgeruimd en sfeervol ingericht? Nee. Je hoeft het niet van huis uit meegekregen te hebben, om het te leren of te kunnen. Het is iets wat je belangrijk vindt en graag wilt. Daarom ben ik waarschijnlijk mijn hele leven al op zoek naar een plekje voor mezelf. Op zoek naar liefde, veiligheid en geborgenheid. Iets wat ik vroeger niet had.

 

Grenzen
Het gaat erom wat jij voelt en wilt. En zelfs voelen in mijn lijf, wat iets met me doet heb ik moeten leren door therapie. Voelen en weten wanneer iemand over mijn grenzen heen gaat. Weten wat ik nou wil. Niet alleen maar rekening houden met de ander, maar lief voor mezelf zijn. Het heeft me heel wat jaren gekost, te weten wat ik nou wilde. Grenzen aangeven en lief zijn voor mezelf. Vertrouwen op mezelf en doen waar ik blij van word. Dat is me gelukt en ik gun het jou ook zo. Ik denk dat iedereen een plek voor zichzelf nodig heeft die veiligheid en geborgenheid geeft. Een plek om op te laden, te ontspannen en te zijn wie jij bent. Je bent een groot deel van je tijd thuis met jezelf en je gezin.

 

Een eerste stap
Bij mij thuis had ik vroeger geen eigen kamer, een eigen kledingkast, of een veilige thuishaven. Dat heeft mij gemaakt tot wie ik vandaag ben. Alles kan anders, beter en mooier als jij dat wilt, nodig hebt en zo voelt. Het begint met een eerste stap. Gewoon doen en de gedachte hebben dat jij het kunt. Elke dag groei en leer je. Bewustwording daar begint het mee en soms doet dat ook pijn, het besef dat je zoveel gemist hebt… Dan huil je, geef je het een plekje en gaat verder. De wil om te veranderen, te groeien. Ik had voor mijn gevoel geen keus… Ik was ongelukkig en eenzaam als alleenstaande moeder en wist dat het anders moest. Ik heb hulp gezocht, hoe lastig ik dat ook vond en nu 12 jaar later ben ik gelukkig. Ik heb twee prachtige tieners, een mooi huis, een fijne werkgever en een eigen bedrijf. Iets van mij, een passie en een missie. Ik zou zo graag jouw reis korter maken, makkelijker, bijdragen aan. Je ruimte geven en bovenal dat prachtige fijne plekje dat jouw THUIS is.

 

Verandering & groei
Elke verandering begint bij jezelf. Jij moet het zelf doen en dat kan best met wat hulp van iemand anders. Je mag best weten dat als de herinneringen en de inspiratie komen mijn keel pijn doet, mijn tranen stromen als ik dit soort teksten schrijf. Dan ben ik even weer in die situatie, dat kleine meisje van toen. Dankzij therapie ben ik nu in staat mezelf te troosten, gerust te stellen en heb ik het een plekje gegeven. De wonden zijn littekens geworden en zullen nooit verdwijnen, maar ik heb wel een manier gevonden om er mee om te gaan. Mijn ouders vergeven omdat ze ook niet beter wisten en konden. En nu, nu ben ik zelf wel die moeder voor mijn kinderen die ik had willen hebben. Ik praat met ze, knuffel ze, word boos op ze en maak het weer goed. Ze hebben een huis en een echt thuis.… Ze weten en voelen dat ik ze altijd zal steunen en dat ik tot in het diepst van mijn hart van ze hou. Door mijn kinderen weet ik wat liefde is, kan ik het voelen en doorgeven. In contact staan met en niet afsluiten en vluchten, zoals ik altijd heb gedaan.

 

Vandaag
Mijn ervaringen hebben me gemaakt tot wie ik vandaag ben. Ik ben daar trots op. Ik weet van hoever ik kom en weet dat het goed is en komt. Ik wil geen haat voelen of boos zijn op. Ik wil mijn leven leven, gelukkig blijven en de beste moeder, collega, vriendin en ondernemer zijn die ik maar zijn kan.

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.