14 Kledingtips

Gepubliceerd op 16 augustus 2021 om 17:00
 1. Ruimtebesparing: multi kledinghangers, hang rokjes aan een kledinghanger waarmee je vier rokjes in één keer aan 1 kledinghanger kunt hangen. Ik heb de mijne gekocht bij de IKEA.
 2. Dunne kledinghangers. Koop plastic hangers die dun, maar wel stevig zijn. Op deze manier past er 2x zoveel in je kast als met de dikke houten kledinghangers. Ik heb mijn witte kledinghangers gekocht bij de Action.
 3. Is je kast te vol? Koop dan geen grotere of een extra kast, maar kijk kritisch naar wat je echt draagt. Geef kleding die je niet (meer) draagt aan een vriendin, of breng het naar een inbrengwinkel. Loop tenminste twee keer per jaar (zomer / winter) al je kleding na en beslis of je het nog gaat dragen de komende tijd. 
 4. Hang al je kledinghangers op dezelfde manier aan de stang. Als je een kledingstuk gedragen hebt hang je de hanger net andersom dan de anderen. Op die manier zie je na een tijdje goed welke kleding je draagt en welke kleding je niet draagt.
 5. Logisch indelen: leg je kleding op kleur. Dit maakt het makkelijker om een blauw blousje te pakken voor op een witte broek.
 6. Leg kleding die je vaak aandoet op ooghoogte en andere kleding lager of hoger.
 7. Leg achter de stapeltjes zomerkleding de winterkleding en in de winter doe je dat net andersom.
 8. Laat ruimte tussen de stapeltjes en maak ze niet te hoog.
 9. Leg alles per categorie. Sportkleding bij elkaar. Hemdjes bij hemdjes en shirts bij shirts. Leggings bij leggings en spijkerbroeken op één stapel. Op die manier vind je snel wat je zoekt.
 10. Tijdbesparing: sorteer je sokken gelijk al op het droogrek. Hang ze in paren op, dat scheelt je weer uitzoekwerk als ze droog zijn. 
 11. Hang na het wassen blouses en shirts aan kledinghangers, als het droog is kun je het zo in je kast hangen. Geen afdrukken van wasknijpers in je kleding en het scheelt je tijd. Ook hoef je het dan vaak niet meer te strijken. 
 12. Hang de was op met ruimte ertussen. Hoe minder vol je wasrek is hoe sneller het droogt Alles wat droog is haal je gelijk van het rek, opvouwen  en leg het in de juiste kast. 
 13. Zet gelijk na het opstaan je wasmachine aan. De volgende dag is je was al weer droog en kan het de kast weer in. 
 14. Vouw droge was gelijk op en leg het in de kasten. Dan wordt het geen berg wasgoed waar je tegenop gaat zien en neemt het ook geen ruimte in.

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.