Mijn missie

Gepubliceerd op 20 juni 2021 om 09:00

Ik heb aan één van mijn klanten de volgende vraag gesteld: “Zou je teleurgesteld zijn als je mijn aanbod niet meer kon gebruiken? en waarom?” Het antwoord kwam snel en hij zei dat ik voor hem een soort van motor ben, hem op weg help en aanzet tot. Ook zei hij dat ik altijd zo vriendelijk en aardig ben. Als ik langskom gaan we altijd  samen aan de slag. Hij gaat opruimen en ik help door aanwijzingen te geven. In te grijpen als hij afdwaalt en om hem te motiveren…


Glimlach
Elke keer nemen we bij de deur afscheid met een glimlach. Zijn keuken is weer opgeruimd en hij heeft er weer zin in om verder in huis aan de slag te gaan. Als alles voelt als veel dan is het soms lastig om te beginnen. Dan is het fijn dat er iemand bij je is die door positieve dingen te zeggen en aanwijzingen te geven ervoor zorgt dat je aan de slag gaat. Een motor zijn, dat wil ik graag. Ik wil het niet voor jou doen, maar samen met jou. Ik wil de startknop zijn die jou aanzwengelt waardoor jij weer in jezelf gaat geloven en het ook zelf kunt. Dat  gebeurt niet in één dag. Rome is ook niet in één dag gebouwd toch? Het zijn kleine stapjes die je maakt. Hoe komt het zo? Dat kan van alles zijn. Je jeugd, een scheiding, een burn-out… Het maakt ook niet uit hoe het komt. Het belangrijkste is hoe zorg je dat het verandert, dat je weer geniet en glimlacht.

 

Positiviteit
Ook hij geniet niet van de “rommel.” Ook hij wil dat rustige fijne plekje voor zichzelf. Veroordeel ik hem? Nee natuurlijk niet. Dat doet hij zelf al. Ik ben er om hem te vullen met positieve gedachten. Te helpen weer te geloven in zichzelf. Soms hebben teveel mensen tegen je gezegd dat je niet oké bent, heb je dat te vaak gehoord. Dan is dat stemmetje in je hoofd gekropen. Het stemmetje veranderen in een ander stemmetje is lastig. Maar het kan. Met kleine stapjes en heel veel positiviteit. Ik ben zelf opgegroeid in een gezin dat samen hing van onmacht en eenzaamheid. Ik was een gesloten en stil meisje, bang om mezelf te laten zien. Op zoek naar houvast, structuur en liefde. Ik heb dat nu eindelijk met vallen en opstaan gevonden. Ik weet nu ook waarom het voor mij zo belangrijk is om duidelijkheid, structuur en overzicht te hebben. Het geeft me houvast en rust. Ik weet dan waar ik aan toe ben… 

 

Rust
Ik word onrustig als overal iets ligt. Ik kan niet ergens langs lopen, het niet oppakken en het op de goede plek leggen. Ik word daar onrustig van. Ik wil ruimte ervaren en om me heen hebben, dan pas kan ik goed ademhalen en tot rust komen. Voor iedereen is dit anders. Ik orden ook mijn gedachten als ik opruim. Ik word zo blij van een opgeruimd huis. Het is niet dat ik hou van schoonmaken en opruimen… Ik hou van het resultaat. En om het zo te krijgen moet ik opruimen en schoonmaken. Ik geniet van een opgeruimde kamer, kast of bureau. De tijd die het kost...om het zo te krijgen en de energie. Daar baal ik soms van. Ik lig ook graag uren op de bank met een goed boek… Maar ik kan dat pas als… het opgeruimd en netjes is. Pas dan vind ik de rust om tot rust te komen. 

 

Aarzel niet
Doe waar jij blij van wordt en als dat voor jou een rommelig huis is, laat het zo… Maar als je ook maar één seconde een onrust voelt en een negatieve gedachte hebt en eigenlijk verlangt naar verandering.... Een opgeruimd leven, huis of werkplek… Aarzel dan niet en neem die stap. Zoek die organizer die jou het gevoel geeft dat je helemaal oké bent zoals je bent. En die mee verandert en aanpast naar wat jij graag wilt bereiken. Die jou laat zien, uitlegt en vertelt hoe je daar komt. 

 

Mijn missie 
Iedereen zoekt iets in het leven. Voor mij was dat liefde. Liefde heb ik lang moeten zoeken tot ik het in mezelf vond. Ik weet nu dat alles wat je zoekt al in je zit. En wat je uitdraagt trek je aan. Ik was gisteren met Jasmijn in de Ikea en ik wilde een rekje terug brengen wat we vorige week gekocht hadden. Het bleek niet op de bon te staan. We hebben het dus zonder dat we het wisten zonder betalen meegenomen!! Wat denk je dat ik gedaan heb? Ik heb het teruggegeven omdat ik voelde dat dat het enige juiste was. Ik wist dat in één seconde. Doen wat goed is voor mij en voor de mensen om me heen. Dat is mijn missie dat wil ik uitdragen. Soms weet je dat in één seconde en soms heeft dat meer tijd nodig. Weet dat dat goed is, zolang je maar doet waar je van gaat glimlachen en je hart een sprongetje van maakt. Elke keer als ik wegga bij mijn klanten, rij of fiets ik met een glimlach naar huis. Ik wil iets goeds doen, iets achter laten en voor een ander doen. Elke keer als dat lukt, glimlach ik en maakt mijn hart een sprongetje. 

 

Volg mij ook op social media

https://facebook.com/Ellie.Jelsema

https://instagram.com/elliejelsema_prof_organizer

https://linkedin.com/in/ellie-jelsema/

De foto bij mijn blog is gemaakt door fotograaf Kim Snip. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.